Teknologi Pangolahan

  • Assemblying process

    Proses perakitan

    Jalur perakitan minangka proses manufaktur (asring disebut perakitan progresif) ing ngendi bagean (biasane bagean sing bisa diganti) ditambahake nalika rakitan setengah rampung pindhah saka workstation menyang workstation ing ngendi bagean kasebut ditambahake kanthi urutan nganti perakitan pungkasan diprodhuksi.

  • Stamping process

    Proses stamping

    Stamping (uga dikenal minangka pressing) yaiku proses nempatake lembaran logam datar ing wangun kothong utawa kumparan menyang mesin stamping ing ngendi alat lan permukaan mati mbentuk logam dadi bentuk jaring.Stamping kalebu macem-macem proses manufaktur sheet-metal, kayata punching nggunakake mesin press utawa stamping press, blanking, embossing, mlengkung, flanging, lan coining.

  • CNC turning process

    Proses ngowahi CNC

    CNC ngowahi minangka proses mesin ing ngendi alat nglereni, biasane bit alat non-rotary, nggambarake toolpath helix kanthi mindhah luwih utawa kurang linear nalika benda kerja muter.

  • CNC milling process

    Proses panggilingan CNC

    Kontrol numerik (uga kontrol numerik komputer, lan biasa disebut CNC) yaiku kontrol otomatis alat mesin (kayata pengeboran, mesin bubut, pabrik lan printer 3D) kanthi komputer.Mesin CNC ngolah potongan materi (logam, plastik, kayu, keramik, utawa komposit) kanggo nyukupi spesifikasi kanthi ngetutake instruksi sing diprogram kanthi kode lan tanpa operator manual sing langsung ngontrol operasi mesin.

  • Casting and forging process

    Proses casting lan forging

    Ing metalworking, casting minangka proses ing ngendi logam cair dikirim menyang cetakan (biasane nganggo crucible) sing ngemot kesan negatif (yaiku, gambar negatif telung dimensi) saka wangun sing dituju.